Introduktion til Havkajak

en 3-timers oplevelse

  Det første kajakbesøg på vandet. En oplevelser for alle aldre.

 

Forberedelsen

Hos Havkajak Stevns har vi mange forskellige størrelser havkajakker. Der er både til store og små.

Vore kajakker er forholdsvis stabile i alt slags vejr, men kajak og roer skal passe sammen for at opnå den bedste oplevelse.

Vi har også forskellige typer pagajer. De er alle gode, men de skal også passe til roeren.

Når du kommer til din første oplevelse vil vi udruste dig med en god svømmevest og vælge en egnet kajak til dig.

Du kan også låne en våddragt. Med badetøj inden under kan du så holde varmen, når vi leger i vandet. Du kan altid selv vælge, om du vil bruge våddragt, når vi tager ud på vandet. Især i begyndelsen giver det tryghed at vide, at havet ikke behøver være en kold oplevelse.

Dåben

Nu er det så på tide at komme i kajakken. Vi prøver lige at gå i kajakken, mens den ligger på stranden, og så er vi klar til at gå ud på fladt vand.

Sammen med en instruktør - vi holder dig i hånden - bruger vi nu lidt tid på først at finde balancen. Når balancen er på plads, er det tid til at komme rigtigt i vandet.

Med en instruktør ved hånden prøver du at lægge krop og hovede i vandet, mens du sidder i kajakken. Du vi opdage, at det føles helt trygt.

Så er det tid til at få vand i hovedet. Med hjælp fra instruktøren vender du kajakken 360 grader. Du får vådt hår, men andet sker der ikke.

Der mangler nu kun een ting: at komme ud af kajakken, hvis den er kæntret. Du vælter derfor kajakken og glider roligt ud i vandet. Skørtet kom nemt fri! Een gang til, og du er blevet helt sikker på, at du altid kan komme fri og svømme videre, uden for kajakken.

Sikkerheden

Nu er vi klar til at ro ud, men først skal vi lige vide, at du kan komme tilbage i kajakken, hvis du skulle ryge ud.

Derfor lærer du nu en "makkerredning". Din instruktør eller en anden øvet roer vejleder dig, mens du kravler tilbage i kajakken. Så ved du, at du altid kan komme tilbage i kajakken, hvis du har en hjælper i nærheden.

På tur

Du er blevet klar til din første tur.

I ro og mag tager vi nu en tur langs kysten. Vi holder os fri af brændingen, hvis der er en, for så er bølgerne nemme at ro på.

Det var så den første dag. Nu er du klar til at gå ud igen en anden dag, når blot vejret er godt, og du har en god ledsager.

Turledere

Havkajak Stevns har mange uddannede instruktører, der hver uge tager på havet som turledere.

Havkajak Stevns har også et uddannelsesprogram, der hver måned tilbyder læring af nye færdigheder.

Det helt grundlæggende er den egenfærdighed, du får ved at sejle ofte. Derfor, og fordi vi holder meget af at færdes ved vor klintekyst, er vore daglige turmuligheder den allerbedste uddannelse, du kan få.

 

Velkommen til Havkajak Stevns